Hem: Nya listan i Vellinge

Valet 2014 Våra mål Detta är gjort Bli en av oss
Hem » Blogg » Blandat » Folkpartiet har sålt ut sin heder

Blandat

Kategori:Blandat

Folkpartiet har sålt ut sin heder

Folkpartiet i Vellinge försöker bygga upp dimridåer kring sitt samarbete med Sverigedemokraterna. Man har aktivt gått in i ett samarbete med Sverigedemokraterna för att den vägen roffa åt sig så många arvoden som möjligt på övriga oppositionspartiers bekostnad. Det är de andre vice ordförandeposterna det handlar om. De har ingen politisk betydelse utan är en märklig och förlegad konstruktion för att ge oppositionen lite kompensation för de 80 procent av arvodena som går till de styrande Moderaterna.

Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna föreslog vi Folkpartiet ett samarbete för en rättvis fördelning av dessa arvoden. Folkpartiet visade sin arrogans genom att inte ens besvara vår invit. Genom media kunde vi läsa att vårt förslag till samarbete var irrelevant. Folkpartiet hade uppenbart redan då kommit överens med Sverigedemokraterna.

Samarbetet med Sverigedemokraterna gav betydligt fler och större arvoden till Folkpartiet än en rättvis fördelning mellan alla oppositionspartier. Sverigedemokraterna höll igen sina arvodeskrav, då själva samarbetet med Folkpartiet i sig är en stor politisk triumf för partiet.

När Nya Listan, Miljöpartiet och Socialdemokraterna inte lyckades få till stånd ett samarbete med Folkpartiet såg vi det som naturligt att även i denna fråga rösta på valberedningens förslag som inkluderade en relativt rättvis fördelning av andre vice ordförandeposterna. Vi hade förhoppningen att fler partier skulle välja denna linje som gav andre vice ordförandeposter till alla partier utom ett. Nämligen Miljöpartiet.

Vi gick ifrån denna linje när vi insåg att den etablerade FP/SD-pakten var ett faktum.

Folkpartiet slår nu vilt omkring. Först ljuger man i Sydsvenskan och påstår att ingen överenskommelse finns. När man sedan blir överbevisad, genom att Sverigedemokraterna bekräftar pakten, skyller man på än den ene, än den andre för att stackars Folkpartiet tvingades till detta samarbete.

Faktum kvarstår! Folkpartiet i Vellinge har förrått de liberala idéer som moderpartiet står för. Man har gjort det för att roffa åt sig oppositionsarvoden på sammanlagt 1.328.000 kr av totalt 1.640.000 kr för kommande mandatperiod. Priset blev två andre vice ordförandeposter till Sverigedemokraterna och partiets heder. Nu är frågan vad moderpartiet säger?

Rolf Erichs
Gruppledare

 

Publicerad 15 december 2014 av Nya Listan i Vellinge

Kommentera gärna